Жени подеха акция за пътна безопасност в Смолян

2356
Срещата се състоя в Сектор "Пътна полиция" Смолян

Днес в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян се проведе инициирана от „Първи дамски клуб за развитие на община Смолян“ среща по въпросите за пътната безопасност в Смолян. С участието на шефа на Областната дирекция на МВР в Смолян – ст. комисар Николай Димов, началника на РУ-Смолян – гл. инспектор Костадин Бундов, началника на сектор „Пътна полиция“ – гл. инспектор Костадин Марковски, началник на отдел „Разследване“ Сийка Забилева, инспектор Стефан Христов, бяха обсъдени множество въпроси, свързани с безопасността на движението на различни места в областния град.

Ръководството на Областната дирекция на МВР благодари на представителите на „Първи дамски клуб за развитие на община Смолян“ за повдигната тема, за активната гражданска позиция и готовността за съвместно решаване на въпроси, касаещи безопасността на участниците в движението.

Инициативата на жените от Първи дамски клуб за развитие на община Смолян бе подета през септември. Във връзка с множество сигнали на жители на община Смолян бе изготвено и изпратено писмо до редица институции, включително и до стопаните на пътя – Община Смолян и Агенция „Пътна инфраструктура“. Засега обаче единствено от Областната дирекция на МВР откликнаха към така болезнената за града ни тема. „Убедени сме и силно вярваме, че именно подобен вид координация и съвместна работа между институциите и гражданите са силен инструмент в борбата с превенцията на пътните произшествия и осигуряването на безопасността на движението по пътищата“, коментира адв. Екатерина Станчева – председател на „Първи дамски клуб за развитие на община Смолян“.

 

Коментари

коментара

Реклама