За 627 000 лева Баните продаде водната пързалка на холандец

1927
Басейнът в Баните от години не работеше

Холандски бизнесмен купи за 627 000 лева с ДДС водната пързалка и басейна в Баните. Александър Ван Стекеленбург е бил единственият участък в конкурса за продажба на общинския обект. Сделката от името на „А.В.М.К. Ван Стеекеленбюрх Холдинг“ е финализирана на 19 септември т. г. Продажбата е вписана в търговския регистър и в Агенцията по вписвания. Платени са и 18 810 лв. данък за придобиване на имота.

  • „На първоначално обявения конкурс имаше закупени книжа от три фирми, но те така и не внесоха депозита от 10%. След седмица се проведе втора продан, при същите условия, и тогава кандидатства г-н Стекеленбург. Той бе единствен участник“, каза кметът на Общината Милен Белчев.

Поставените условия в конкурса били да се направят в обекта инвестиции в размер на 1 000 000 лева в рамките на три години, да се открият пет работни места и да се запази статута – спортен обект, като задължително да има водна пързалка и плувен басейн. Александър Ван Стекеленбург обаче заявил намерения да инвестира 1,5 млн. лв., да открие 8 работни места и да направи аквапарк.

Холандецът е с временно жителство в Баните. Той живее в Хага, има оранжерии. В неговата фирма от години работи жител на Баните. Тази година Александър Ван Стекеленбург посетил общината и останал очарован от природните дадености в района.

  • „С преведените пари покрихме голяма част от задълженията на общината. Не очаквахме, че някой ще плати тази сума. Коментарите бяха, че едва ли някой ще даде оферта над 200 000 лв., но аз реших да започнем с високата цена“, каза още Белчев.

Имотът е с обща площ от 3 790 кв. м., като включва още малък басейн с водна пързалка, ресторант, беседка, съблекални. Басейнът е 315 кв. м., построен е през далечната 1968 година. В зората на демокрацията, през 1990 г. е изграден малкият басейн с водната пързалка.

Елена Павлова

Коментари

коментара