Валират поляните на Рожен за събора, правят паркинги за 20 000 коли

1496

На Роженските поляни ще има паркинги с капацитет между 17 000 и 20 000 автомобила. Това обяви изпълнителният директор на Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“ Симеон Караколев на съвместна пресконференция с кмета на Смолян Николай Мелемов днес. „Свили сме, специално за съботния ден, всички площи навътре, за да освобождаваме паркоместа. Надяваме се времето да е с нас. В момента е с нас.“ – допълни Караколев.

„Единственото, което имаме като неприятност, това са многото диви прасета, които буквално са изорали поляните. Буквално. Това се случва всяка вечер. Ловът е забранен, за съжаление. Тук нищо не може да се направи.“ – каза още той.  „Сега пуснахме дори валяк, който да минава това, което е обърнато от дивите прасета, да може да го валира, за да може колите безпрепятствено да се движат.“ – обясни Симеон Караколев.

Валират поляните на Рожен за събора, правят паркинги за 20 000 коли

Симеон Караколев – организатор на националния събор на народното творчество и животновъдството "Рожен'2019": "На самите поляни ще има паркинги с капацитет, може би, между 17 000 и 20 000 автомобила. Свили сме, специално за съботния ден, всички площи навътре, за да освобождаваме паркоместа. Надяваме се времето да е с нас. В момента е с нас. Единственото, което имаме като неприятност, това са многото диви прасета, които буквално са изорали поляните. Буквално. Това се случва всяка вечер. Ловът е забранен, за съжаление. Тук нищо не може да се направи. Сега пуснахме дори валяк, който да минава това, което е обърнато от дивите прасета, да може да го валира, за да може колите безпрепятствено да се движат."

Публикувахте от Вестник "Отзвук" в Вторник, 16 юли 2019 г.

Коментари

коментара

Реклама