Ученици от ПГИ „Карл Маркс“ стават коледари

200

С благотворителна изложба-базар ще помагат на нуждаещи се

Ученици, родителе, учителите и ръководството на ПГИ „Карл Маркс” в Смолян се обърнаха с призив-покана към обществеността на града. Ето и текста:

Здравейте,

Отново сме в навечерието на едни от най-светлите празници – Коледа и Нова година!
Както всяка година в нашето училище традиционно се готвим за тях по-специално!
На 18 декември ще започнем с благотворителна изложба-базар. Учители, родители и ученици ще покажем, че и ние можем да творим в кухнята, а кулинарните изненади ще предложим на организирания базар, за да помогнем, макар и със скромни средства, на ученици в неравностойно положение и техните семейства.

На 22 декември коледарската ни група ще покаже традиционно коледуване, наричане и сурвакане. Ще поднесем своите изненади на ученици, учители и гости! В навечерието на Коледа в училище ще създадем празнично настроение като почетем традициите, засилим вярата, ще си пожелаем здраве и сполука! Взаимно ще продължим да учим най-важния урок – да бъдем милосърдни и добри. Така ще запазим жива традицията – в семействата ни, в родовете ни, а защо не и в училище.

Каним Ви да дойдете на 18 декември от 17 часа и на 22 декември от 10.30 часа в училище. Малко преди ваканцията ние ще доведем празниците при нас, ще съживим спомените от минали години, ще припомним за силата на българските традиции!
Вълнението ни е голямо. Споделете го с нас!

С уважение!
Учениците, родителите, учителите и ръководството на ПГИ „Карл Маркс”, гр. Смолян

Коментари

коментара

Реклама