Убиецът от Турян опитал да се обеси, но въжето му се развързало

1576
Милена и Петър

„Няма да живея, няма да живея“, повтарял Петър Русев, след като убил Милена Стефанова. Луда ревност става причина за ненавременната смърт на 51-годишната жена. Девет месеца след убийството Окръжна прокуратура Смолян внесе в съда обвинителен акт срещу 62-годишния мъж. Делото вече е разпределено на съдия и предстои да бъде определена дата за първото съдебно заседание.

Злокобната смърт застига Милена на 13 март т. г. Безжизненото й тяло е открито в ливада над къщата, в която живее, а по него ясно личали следи от наръгване.

Убийството не е инцидентно. След като чул подмятане в кварталния магазин, че Милена си „има майстор“, Петър взел съдбоносното решение. Искал да я убие, а след това да сложи край и на собствения си живот. Така и направил. Намерил жената и без колебание забил ножа в корема й. Тя обаче успяла да се отскубне и избягала към съседите. Скрила се в избата, но бързо била намерена от убиеца. Последвали още няколко удара с нож в тялото й. Петър помислил, че приключил с нея, забил ножа си на една от гредите и си тръгнал. Със сетни сили Милена излязла от мазето, но след 25 метра силите я напуснали и тя паднала в ливадата мъртва.

През това време Петър се прибрал в къщи, залял с нафта две от стаите и драснал клечката. После свалил кървавите дрехи в банята, след което взел въже с приготвена преди убийството примка и се виснал. Не успял да се обеси, защото въжето се развързало и той паднал на земята. Огънят от запалената къща бързо бил видян от жители на селото, които подали сигнал на 112 и започнали сами да потушават пламъците. На пристигналите на полицаи признал, че заклал Милена.

62-годишният овчар е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и жестокост.

Повече за трагедията четете в печатното издание на „Отзвук“.

Коментари

коментара