Три спектакъла за малчугани през септември в смолянския театър

206

Три спектакъла с обра­зователна цел за малчуга­ните от подготвителните групи в детските градини и за учениците от I до IV клас подготвя за новия творчески сезон 2017/2018 Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Постановките трябва да са готови до края на септември, каза директорът Румен Бечев. Спектаклите са на Панайот Цанев и са със заглавия „Екокарна­вал“, „Весел светофар“ и „Училище любимо“. В тях освен актьорите ще участва и публиката – предучилищните групи и ученици от началния етап на обучение. Пред­ставленията са съобразе­ни с възрастта на децата, свързани са с учебните им програми и включват игрови ситуации. Трупата на театъра има благород­ната амбиция да посети със спектаклите всички общини на среднородоп­ската област и така чрез средствата на сценичното изкуство да допринесе за възпитанието и образова­нието на подрастващите.

Началото на новата учебна година съвпа­да с рождената дата на патрона на Родопския драматичен театър – пи­сателя Николай Хайтов. На 15 септември заедно с цветята над училищния праг на детските градини и училищата, смолянчани полагат китка цвете и пред скулптурната ком­позиция на бележития ро­долюбец Николай Хайтов и неговия литературен герой Аго Хасан пред вратите на Театъра, а от 19.00 ч. театърът ще представи спектакъла „Чичовци-2014” комедия по едноименната повест на Иван Вазов.

Очаквайте и премиерите на „Хък Фин” по „Приключенията на Хъкълбери Фин” – 20.09; „Зле съшитият Орфей” – 28.09 и „Палежи и грабежи” по разкази на Николай Хайтов – 26.10. 2017г.

Коментари

коментара

Реклама