Спипали с незаконно добити дърва шефа на ВиК в Чепеларе и член на общинското ръководство на ГЕРБ в града

2588
Снимката е илюстративна

С немаркирани дърва спипали шефът на ВиК в Чепеларе и член на общинското ръководство на ГЕРБ Иван Дафов. Ръководителят на експлоатационен район „Чепеларе“ бил спрян за проверка от служители на полицията на 6 ноември м.г. пред входа на пътната служба. Дафов карал „Субаро Форестър“ с прикачено двуколесно ремарке без регистрационни табели. В ремаркето имало натоварени дърва за огрев от иглолистна дървесина с обем 1,34 куб.м. Полицаите установили, че те не били маркирани с контролна горска марка, за тях нямало и превозен билет, който да доказва законния произход на дървата.

Образувана е проверка, която в седмица по-късно е прекратена с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура Чепеларе. Преписката е изпратена по компетентност в РДГ Смолян за вземане на отношение по случая. На 19 декември м.г. на Дафов са съставени два акта за това, че не нямал превозен билет и дървата не били маркирани с контролна горска марка.

Според свидетел дървата били натоварени от Дафов в района под „Мечи чал“, отстрани на пътя. По време на проверката срещу него не е установено от къде са били отсечени.
Случаят на Иван Дафов е един от многото, констатирани в Смолянска област през миналата година. Горските служители са съставили 74 акта, като 9 от тях са незаконно превозване на дървесина. Задържани са 23,1 пространствени кубични метра дърва.

Коментари

коментара