Смолянски полицаи станаха световни шампиони по джу-джицу

302

Трима полицейски служителите от ОД МВР – Смолян участваха в провелото се на 25 февруари в Разлог световно първенство по джу-джицу за служители на правоохранителни органи – пожарна, полиция, армия и др. То се организира от Международната Джу-джицу федерация, в която участват състезатели от 17 държави. За първи път от такъв мащаб първенство се провежда в България.

Полицейският служител Емил Ковачев, заедно с полицай Борислав Атанасов от РУ-Чепеларе, при ОД МВР – Смолян, участват като отбор от МВР за България в „Полицейска лична защита“ като грабват два златни медала. В тази категория отборът от ОД МВР – Смолян преборва в битка състезатели от други 6 държави – Азърбейджан, Португалия, Италия, Германия, Сърбия и Монтенегро.
Димитър Димитров, който е стажант в ОД МВР – Смолян от Академията на МВР пък участва в две категории по „Бойна система“, която представлява директна битка и спечелва още два златни медала за България.
Чувството да си на върха в състезание от световен мащаб и да чуеш химна на България е удивително и много вълнуващо – споделиха победителите. „А когато, след положен упорит и непрестанен труд, дисциплина и здрав дух, бъдеш оценен – е най-важното!“, допълват полицаите.

Като служители на МВР световните шампиони будят възхищение и гордост за България и по-специално за областния град.

Областна дирекция на МВР – Смолян поздравява златните медалисти и им пожелаваме успех в покоряването на още върхове и още поводи за гордост за МВР и за България! Бъдете здрави, все така борбени и силни тялом и духом!

Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов двамата служители – старши инспектор Емил Ковачев и младши инспектор Борислав Атанасов, ще бъдат наградени с „Писмена похвала“. За стажант Димитър Димитров ще бъде изпратено Предложение до ректора на Академията на МВР за награждаването му.

Коментари

коментара

Реклама