Смолянската болница дава под наем за седем години вила в курорта Пампорово

1038
"Вила Здраве" в Пампорово

Болницата в Смолян отдава под наем за срок от седем години „Вила Здраве“, намираща се в курортен комплекс Пампорово. Обектът е близо до ски-плаца в местността „Ардашлъ“.

Вилата е триетажна със застроена площ от 291 кв.м. Разполага с 10 апартамента и 40 легла, ресторант, сауна и др. Първоначалната месечна цена за отдаване под наем е 1 390 лева без ДДС.

Процедурата по провеждане на конкурс стартира днес. Досега вилата се даваше под наем за тригодишен срок, но с решение на Общото събрание на акционерите, срокът за отдаване под наем бе удължен.

Документи се приемат до 23.08.2019 г., като депозитът за участие е 695.00 лв. Конкурсът ще се проведе на следващия ден – 26.08.2019 г. в сградата на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

Заедно с „Вила Здраве“ болницата отдава под наем още 7 обекта, намиращи се в град Смолян.

Оглед може да бъде извършен всеки работен ден от 08.00 часа до 15.30 часа след предварителна заявка.

Повторен конкурс ще бъде проведен на 09.09.2019 г.

До преди няколко години „Вила Здраве“ бе тризвезден хотел „Дюкс Плейс“, чиито собственици се опитаха да сложат ръка на сградата и земята, върху която е построена. След дълга съдебна битка МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ спечели делата срещу пловдивското дружество „Дюкс“ ЕООД.

Болницата винаги е била собственик на вила „Здраве“. Още през 1993 година имотът е даден под наем на пловдивската ЕТ „Гот Фадър – Лазар Тотев“, която впоследствие става ЕТ „Гот Фадър – Георги Петров“. През годините срокът е продължаван, наемът променян, като в един от анексите са договорени и подобренията. Заради тази подробност наемателят предявява претенции и спира да плаща наема. Договорът е изтекъл през ноември 2008 година, но наемателят отказал да се раздели с имота и в края на 2009 година ръководството на болницата решава да заведе дело.
По време на съдебните дела става ясно, че едноличният търговец е прехвърлил цялото си предприятие на „Дюкс“ ЕООД, но собственик и на двете дружества е едно и също лице – Георги Петров.

Коментари

коментара

Реклама