Смолянчанин е спортист на годината на Федерацията по конен спорт

1253
Денис Фурлански в Дубай

Денис Фурлански бе обявен за спортист на годината от Българската федерация по конен спорт, а неговият тим – националният отбор по издръжливост, стана отбор на годината. Отличията бяха връчени на тържество на федерацията.

Смолянчанинът спечели приза с петото си отборно място на Европейското първенство по издръжливост, както и с първото си отборно място на Балканиадата през септември миналата година. Денис бе първи индивидуално и на международно състезание в Румъния с кон Помпей. Жокеят има и едно престижно 20-то място от Пиза (Италия) на дължина 160 километра.

На 6 януари т. г. Денис Фурлански се състезаваше за отбор на Естония отново на 160 километра в Дубай, но на 142-ия километър прекрати участие, за да не увреди здравето на коня. По този повод възниква спор между него и собственика на коня, който настоява Денис да продължи състезанието. Оставал само последният етап от 18 километра, а наградният фонд само за завършване на състезанието бил 25 хиляди долара. Лекарите, които прегледали коня, установили, че не собственикът на коня, а Фурлански е прав. Изследванията показали, че животът на коня е бил в опасност.

Денис Фурлански е състезател по ендюранс (издръжливост) и част от отбора на „Буцефал“.

Коментари

коментара

Реклама