Смолянчанин: Агресивен англичанин се опита да ме прегази

2868
Пострадалият Асен Найденов

Скочих на капака, за да не падна под гумите, държах се около километър, докато той даваше само газ и спирачка, разказа пред „Отзвук“ Асен Найденов

Английски турист тръгнал да гази с кола под наем смолянчанин на паркинга на хотел „Спайдър Хаус“ в курорта Пампорово. По думите на пострадалия 54-годишен Асен Найденов, инцидентът, който едва не завършил трагично, станал на 8 февруари т. г. малко преди 16,00 часа. За да не попадне под колелетата смолянчанинът се метнал на предния капак, а туристът се опитвал да го изхвърли като натискал газ и спирачка. Според пострадалия няколко камери за видеонаблюдение са заснели сцените, достойни за холивудска продукция.

„Аз работя на паркинга на хотела, който се намира до „Студенец“. Събирам такса за престой на автомобилите. В четвъртък един англичанин пристигна с червена кола под наем. Остави автомобила до другия ден. Изчаках го да се върне, за да си оправим сметките. Той ми показа бележка, че е платил за четвъртък. Опитах се да му обясня, че трябва да си плати и за петък, но той не искаше и да чуе. Запали колата и тръгна срещу мен да ме сгази. Блъсна конусите, смачка ги и се устреми към мен. Аз се опитах да парирам удара, не успях да избягам и инстинктивно скочих върху капака, защото нямаше как по друг начин да се предпазя. Той даде газ и тръгна по пътя надолу. Около километър ме кара на предния капак, даваше само газ и спирачка и се опитваше да ме изхвърли от колата“, разказа за станалото потърпевшият Асен Найденов. 54-годишният мъж успял да се обади на полицаите от участъка в Пампорово. Униформените взели данните на англичанина и посъветвали пострадалия да си пусне жалба към прокуратурата, защото това било частен случай. След като спрял автомобилът Асен извадил от под колата смачканите конуси пред погледа на полицаите.

По думите на Асен въпросният турист бил малко над 40-годишен. С него имало жена, която изобщо не реагирала.

„Повече от седмица съм в шок и не мога да си намеря място от притеснение. Сънувам кошмари. Ако не бях се държал здраво за капака, не ми се мисли.“, каза още мъжът.
„Отидох до управлението на МВР в Чепеларе, но дежурният полицай се опита мен да изкара виновен. Вика ми, че той не е ме е ударил и аз сам съм скочил върху капака. А полицаите нито му взеха проба за алкохол, нито за наркотици“, допълни пострадалият смолянчанин.

Асен вече е подал жалба в Районната прокуратура в Смолян. Той работи на паркинга на „Спайдър хаус“ от 3 години. Разказва, че и преди е имало туристи, които не искат да плащат, но такава агресия не е виждал досега.

Елена Павлова

Коментари

коментара