Смолянчани заплашиха с протест кмета Мелемов, оставил ги да газят в кал и фекалии

3459
Костадин Узунов

„С какви очи ще застанете пред нас избирателите на предстоящите избори, за да ни агитирате, при положение, че в момента най-нагло г-н Мелемов се подиграва с нас, като ни остави да газим в кал, течащи фекалии и застраши няколко къщи от срутване“, обърна се към групата общински съветници от ГЕРБ смолянчанинът Костадин Узунов.

Изказването му бе направено от името на живеещите на улица „Проф. Асен Василев“ по време на гласуване на бюджета на Община Смолян. Узунов заяви, че ако продължи бездействието от страна на Община Смолян ще бъдат предприети стачни действия, както и посещение на кабинета на кмета заедно с мръсотиите от улицата им, и блокиране на главни улици в града.

Хората, на които вече им е писнало да слушат лъжливи обещания, попитаха дали са подсигурени парите за изграждане на подпорната стена на ул. „Проф. Асен Василев“, защо не се изпълнява обектът при положение, че срокът за изпълнение вече е изтекъл, кой носи отговорност за избора на фирмата, която няма нито един работник и нито една машина, а е заявила три мощни багера, 20 работника, 7 самосвала, 1 бетонна помпа и др.

„Не трябваше ли да бъде прекратен договорът с фирмата – изпълнител при положение, че не е изпълнила нито една точка от задълженията си по договора по време на около 50 дни, през които уж работеше.“ – попита Узунов.

„Вместо контрол от Общината издадоха акт 10 за временно спиране на обекта, поради лоши метеорологични условия, като изрично в чл. 14 от договора е записано, че строителството може да бъде спряно поради непреодолима сила, която трябва да бъде потвърдена писмено от Българската търговско промишлена палата“, допълни още Узунов.

„И други улици имат подобни проблеми. Сагата с тази улица е отпреди 2-3 години. Обясних им на хората стъпките, първо се прави проект. Проектирахме я, прави се улицата, а вие сте възмутени“, бе отговорът на кмета Мелемов.

Коментари

коментара