Шест нови автомобила получи смолянската полиция

732
Новите автомобили на полицията в Смолян

Шест нови автомобила получи полицията в Смолянска област. Колите „Шкода Рапид“ са за нуждите на патрулно-постовата дейност. Те са разпределени във всички районни управления по един автомобил, а за Смолян – два.

Новите автомобили бяха връчени вчера на официална церемония по случай професионалния празник на служителите в МВР. На брифинг директорът ст. комисар Николай Димов даде справка за престъпността през първото полугодие на тази година. „Има регистрирани 312 криминални престъпления срещу 318 за миналата година. Разкрити са 62,2% от регистрираните, при средна разкриваемост за страната 43,5%. Продължава тенденцията за ниска криминална активност. Престъпността в Смолянска област е най-ниската в страната“, посочи Димов. От началото на тази година е станало едно убийство – на бившият затворник Георги Гривнев. Против собствеността са регистрирани 103 престъпления, срещу 102 за миналата година. С най-голям дял са общоопасните престъпления, които са 128. От тях в транспорта 80 – шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, нерегистрирани автомобили, катастрофи с ранени. Установени да управляват МПС след употреба на алкохол са 47 водачи – над 1,2 промила, а 25 след употреба на наркотици.

Статистиката показва спад на катастрофите. През първото полугодие на миналата година са били 216, а сега те са 151. За съжаление обаче тази година има четирима загинали, срещу двама миналата година. Ранените са 47, като м.г. са били 70.

Коментари

коментара

Реклама