Шест месеца затвор за открадната „Нокия“ в центъра на Устово

3287
Събин Карамфилов по време на мярката му за задържане през 2017 г.

Шест месеца в затвора ще прекара 52-годишният Събин Карамфилов заради кражба на телефон. Присъдата на криминално проявения мъж от село Остри пазлак е от началото на септември, когато той подписа споразумение с прокуратурата.

Кражбата на телефона стана та 15 юни т.г. Към 18,00 часа той влязъл в маказин за продажба на телефони на пазара в смолянския квартал Устово, собственост на 31-годишния Данаил Зайчев. Набелязал си един от изложените телефонни апарати „Нокия 150“. Когато никой не го наблюдавал свил ловко телефона. Собственикът обаче бързо установил кражбата и подал сигнал в полицията. Час по-късно крадецът бил арестуван в село Подвис. Откраднатият апарат е открит в него.

По време на делото Събин благодари на прокурорката и шеговито заяви, че ако не са го били задържали, нямало да знае, че има високо кръвно.

52-годишният мъж има 12 присъди, повечето за кражби. През 2005-та той бе осъден на 6 години затвор за изнасилване. През 2014 г. – няколко месеца след като излезе от затвора, преби приятелката си, а две години по-късно нанесе побой и на второто си гадже. Той обаче стана известен по време на изборите през 2013 г. с поредица от фалшиви телефонни обаждания на 112. След като го освободиха от ареста, за да гласува, още същия ден бе задържан за кражба от къщата на комшии.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама