Шест месеца затвор за 18-годишен, избягал от Герзовица

305
Избягалият затворник Мартин Шахънски

Шест месеца при първоначален общ режим е наказанието на 18-годишния Мартин Шахънски, който избяга от затворническото общежитие на Герзовица. Младежът подписа споразумение с прокуратурата, което Районният съд в Смолян одобри. Към наказанието за бягство съдът присъедини и оставащите 2 години и 9 месеца за доизлежаване.

18-годишният Шахънски избяга през септември, но още на следващия ден бе задържан в родното му село Калояново. Младежът изтърпяваше шест присъди за кражби на пари.
Мартин успя да се измъкне от затвора, след като срязал мрежа на прозореца в банята. Надзирателите установили липсата му към 6,00 часа сутринта, веднага подали сигнал в полицията и беглецът бе обявен за общодържавно издирване.

Тийнейджърът има в актива си 6 присъди – всички за кражби, извършени като непълнолетен. Специализирал е в джебчийство. Първите пет присъди са от 2018 г. и след комулация съдът постановява да изтърпи едно общо наказание от две години затвор. Последното му наказание е година и три месеца „на топло“, получено след споразумение с прокуратурата, което Пловдивският районен съд одобрява. Присъдата е за откраднати 477 лева от жена в Пловдив и мъжки портфейл с 280 лева, която трябва да изтърпи отделно от първата. Остават му да излежи още 2 години и 9 месеца.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама