Шест години след олимпиадата в Лондон Милка Манева получи сребърния медал

287
Снимки: LAP.bg

Шест години след олимпийските игри в Лондон смолянската тежкоатлетка Милка Манева получи сребърния си медал. Българската състезателка във вдигането на тежести „се качи“ на почетната стълбичка след дисквалифицирането на три други състезателки заради употребата на допинг.

„Усещането е невероятно. Това е сбъдната мечта. Да държиш мечтата в ръцете си е уникално, страхотно. С чисто сърце и с най-добри помисли го пожелавам на всички спортисти. Колкото и да се опитвам, тази емоция няма да може да се опише с думи. Тя трябва да се изживее“, каза Манева пред Би Ти Ви.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи медала на смолянчанката на церемония в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

Милка Манева завърши пета на олимпиадата в Лондон през 2012 в кат до 63 кг. След повторен анализ на допинг пробите се разбра, че три състезателки преди нея са използвали забранени вещества. Това са Мая Манеса, Светлана Царукаева и Сибел Симсек, които бяха декласирани.

Със среброто на Манева България вече има три медала от игрите в Лондон. Тогава Станка Златева спечели сребро в борбата, а Тервел Пулев бронз в бокса.

Коментари

коментара