Шефът на АПИ огледа свлачището край Тикале

1386
Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов, инж. Мариана Цекова, шефката на Областното пътно управление инж. Костадинка Миланова и зам.-областния управител Владимир Гърбелов коментират свлачището
Двама алпинисти се изкачват по въжета и сондират скалите за полагане на анкери.

Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов днес на обяд направи оглед на свлачището край разклона за село Тикале. С него бе директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ инж. Михаил Рашков, ръководители в АПИ. На място го очакваха зам.-областният управител Владимир Гърбелов и зам.-кметът на Смолян инж. Мариана Цекова, както и общинските съветници Славка Каменова и Анита Чолакова (ГЕРБ), Атанас Караджов и Валентин Кюлхански (КРОС). Малко по-рано на обекта бе и кметът на Смолян Николай Мелемов.

Инж. Глосов отказа изявление пред медиите като уточни, че посещението му е работно. По това време на обекта работеше един багер, както и двама алпинисти, които сондираха в скалите за полагане на анкери. Те представляват метални пръти с дължина 3.1 метра, и могат да се наставят посредством муфи. Предвидено е дължината на анкерите да достигне 15 метра.

Коментари

коментара