Съветници от КРОС алармират за опасен мост над река Черна

932
Председателят на групата на КРОС Кирил Хаджихристев

Съветници от КРОС внесоха докладна записка с искане за установяване състоянието и незабавен ремонт на опасен мост над река Черна. Съоръжението се намира до входа на фирма „Топливо“ в смолянския квартал Устово. Изградено е преди повече от 10 години от желязна конструкция с максимална товароносимост 25 тона. На места дървените греди отдолу на моста са изгнили и дори липсват части от тях. Има непосредствена опасност от счупване на греди и пропадане на превозни средства или пешеходци, посочват съветниците от КРОС.

Мостът е собственост на Община Смолян. Той свързва ул. „Васил Райдовски“ с източната промишлена зона и жилищните комплекси от дясната страна по течението на реката. Ползва се и от жители на квартала, които притежават селскостопански земи.

От КРОС настояват кметът Николай Мелемов да издаде заповед за прекратяване експлоатацията на съоръжението, да се предприемат незабавни действия за извършване на експертен оглед и ремонт. Предложението е включено в дневния ред на заседанието на ОбС в четвъртък (7 юни).

Коментари

коментара

Реклама