С пълно единодушие ГЕРБ – Смолян номинира Николай Мелемов за трети мандат

2719
Събранието на ГЕРБ - Смолян

С 56 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“ общинското събрание на ГЕРБ преди минути номинира Николай Мелемов на трети мандат за кмет на община Смолян. Кандидатурата на Мелемов бе издигната от зам.-кмета Марин Захариев и бе посрещната с бурни аплодисменти. Георги Йочев предложи, по негови думи „за цвят“, Данчо Киряков. Но председателят на общинския съвет получи само 5 гласа „за“, 1 бе „против“, а 50 души се въздържаха.

По време на събранието, което продължи около 1 час, изказвания почти нямаше. Мелемов не направи отчет за мандата си, липсваха каквито и да е критики. Единствената бележка дойде от кмета на Широка лъка Васил Седянков, според когото общинските съветници на ГЕРБ са били твърде пасивни по време на заседанията, като изключи Ивайло Халваджиев, Катя Гаджева и Мария Семерджиева.

ГЕРБ – Смолян номинира и 30 души за общински съветници. От действащите общински съветници номинации не получиха само Славка Каменова и Анита Чолакова.

Досегашните кметове на с. Търън – Явор Говедаров, на Смилян – Чавдар Червенков, на Широка лъка – Васил Седянков, на Влахово – Недко Димитров, на Могилица – Милко Кисьов, бяха предложени за следващ мандат. За Явор Говедаров той ще е 14-ти. Въпреки че по решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се искат по 3 номинации за кмет на населено място и 3 за кмет на община, събранието в Смолян издигна само по един. За две от селата – Момчиловци и Виево, дори нямаше номинации за кандидат-кметове на ГЕРБ.

Събранието на ГЕРБ – Смолян

„Наистина е важно на предстоящите избори да покажем лице, характер и предложения, които да спечелят хората, защото местната власт е тази, която стои най-близо до хората.“ – каза в края на събранието д-р Даниела Дариткова – председател на общинската организация на ГЕРБ – Смолян, член на Изпълнителната комисия на партията и председател на парламентарната й група.

В началото на събранието д-р Дариткова, виждайки двама от екипа на „Отзвук“ в залата – мен и оператора Димитър Таков, изрично пожела да не публикуваме никаква информация от събитието. Можете да присъствате като граждани, но не и като журналисти, заяви тя. Нямало да е честно спрямо колегите ни, които не са поканени. Ние обаче се възползвахме от указанието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заръча събранията за излъчване на кандидати да бъдат открити и на тях да се канят и външни хора. „Да чуем другата страна, какво мислят за нашите кметове и съветници. Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави, дали не сме станали номенклатура“, каза Борисов.

В Смолян членовете на ГЕРБ не чуха другата страна, не чуха и какво мислят хората за техните кметове и съветници. Почти цялото събрание премина като поредица от предложения на имена и тяхното гласуване. Дори гласовете „против“ и „въздържали се“, като изключим номинацията за кмет на Данчо Киряков, бяха само по няколко – „за цвят“.

Колкото и да уважавам д-р Дариткова, не мога да се вслушам в твърде необичайното за политик от нейното ниво искане, а да съобщя на читателите ни как премина общинското събрание на управляващата партия в Смолян, на което бяха номинирани кандидатите за кметове и общински съветници. Защото работата на всеки журналист е да информира.

Коментари

коментара

Реклама