С 3 гласа повече Манол Ружинов бе избран за председател на читалището в Устово

928
Залата в читалището бе препълнена.

Три гласа направиха Манол Ружинов председател на НЧ „Кирил Маджаров“. Извънредното заседание на читалището в квартал Устово се проведе във вторник вечерта. Настоятелството издигна две кандидатури. Това бяха Мария Чиновска – социален работник и секретар на Инициативния комитет за защита интересите на Устово, и Манол Ружинов – председател на Сдружение „Родопски хайдути“. След тайно гласуване комисията преброи 74 гласа за Манол и 71 за Мария. В урната бе намерена и една невалидна бюлетина, в която не е зачертано нито едно квадратче.

Новоизбраният председател Манол Ружинов

След тайния вот новоизбраният председател заяви, че той не е гласувал и не е пускал бюлетина. По данни на ръководството на читалището на извънредното събрание са присъствали 145 човека. „Част от хората не са се подписали и в двата списъка за присъствие, което наложи да направим пълна проверка. Това според нас не опорочава вота. А относно намерената в урната недействителна бюлетина може би е била слепена с друга, което не би следвало да промени избора“, коментираха от читалището.
Съмненията при избирането на новия председател възникнаха още след гласуването. Част от присъстващите изразиха недоволство от допускането на непълнолетни в залата, които според устава и Закона за народните читалища нямат право на глас.

Мария Чиновска

До избор на нов председател се стигна след нелепата смърт на доц. д-р Христо Гиневски, който повече от 20 години бе начело на читалището в Устово.

Коментари

коментара

Реклама