Румяна Фиданова: Нямаме нужда от толкова много санирания и инфраструктура

3678

„Ние нямаме нужда в момента от толкова много санирания, толкова много инфраструктура, вложения в спортни зали, като цяло в строителство“, заяви в кандидатът на ДПС за кмет на Смолян Румяна Фиданова по БиТиВи в сряда.

В сряда тя бе гост в предаването на „Лице в лице“ на Цветанка Ризова. Служителката в Регионалната инспекция по околна среда и води в областния град даде заявка, че ако бъде избрана за кмет ще заложи преди всичко на социалната политика, която в Смолян е на много ниско ниво. „Това може би е най-слабото звено в Община Смолян като ръководство, както и бюджетната политика. Аз имам на коя врата да почукам – д-р Хасан Адемов, самото име, знаете, може би е най-най-големият капацитет в социалната политика, е в моята партия. Г-н Йордан Цонев, също така сериозен капацитет в партията, е зад гърба ми. Аз съм изключително спокойна, че ще вкарам ред в тази община. Ключовата дума в моето управление ще бъде – контрол“, каза Фиданова.

Според кандидатката на ДПС основният проблем на Смолян е силното обезлюдяване и голямата миграция през последните няколко години. На въпрос за чистотата на въздуха според нея трябва да се „смени начинът на опесъчаване – по-често измиване на улиците в общината, ако може да е с повече химия“.

„Моята мотивация е много сериозна да стана кмет на Смолян. Аз съм строителен инженер – и по душа и по образование. Така че в мое управление няма да има никакви такива асфалтирания, ще бъда един неформален строителен надзор на всички видове строителни дейности“, посочи още Румяна Фиданова. А относно сметосъбирането и сметоизвозването в Смолян тя е на мнение, че трябва да се създаде общинско дружество, което да поеме боклука в общината.

 

Коментари

коментара

Реклама