Пребитият в Устово Георги Кадиев е по-добре благодарение на д-р Стефан Райков

15282
Филип Камбуров

Операцията, която е направена по спешност, на Георги Кадиев в УМБАЛ „Свети Георги“ е минала успешно. Това каза пред „Отзвук“ брат му Филип Камбуров. „Вчера бях при него, говорих с майка ми. Нещата малко са се поуспокоили. Вече и той се чувства малко по-добре, но е постоянно в състояние на сън.“ – разказа той. Щастливата развръзка засега се дължи на д-р Стефан Райков – смолянчанин, неврохирург в УМБАЛ „Свети Георги“. На Георги му е бил назначен скенер на главата за днес. Д-р Райков обаче настоял в събота веднага да бъде направено изследването със скенера. Тогава бил открит проблемния хематом, след което д-р Райков извършил операцията. Господ ни прати д-р Стефан Райков, каза Филип Камбуров.

В същото време и кампанията за набиране на средства за лечението на Георги Кадиев – Гейзера, който е здравно неосигурен върви добре. „Много хора се отзовават. Аз съм много изненадан колко добри хора има в България. Изобщо не съм предполагал, че толкова хора ще ме потърсят и ще предложат помощ с каквото и да е било.“ – сподели братът на Гейзера, който бе пребит с колове от двама роми от хасковското село Динево след спречкване за момиче.

Д-р Стефан Райков

Д-р Стефан Райков e роден през 1964 г. в Смолян. От 1994 г. до сега е републикански консултант, ординатор-неврохирург в УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив. Председател е на Съвета на директорите на смолянската болница.

Банкова сметка за дарения за лечението на пребития Георги Кадиев – Гейзера:
IBAN BG89TTBB94001527557306, Банка СЖ Експресбанк, Титуляр Филип Камбуров

 

Коментари

коментара