Отпадни води текат по главния път за Смолян

620
Лиляна Акташева показва от къде се просмукват отпадните води. Там тротоарът е тинясъл, а вонята е много силна.

Отпадни води текат по главния път за Смолян. Заради авария в канализацията на село Бостина фекалиите се просмукват през подпорна стена и се изливат по тротоара и асфалта. За проблема на селото сигнализира Лиляна Акташева.

„Близо два месеца текат фекалиите по тротоара и пътя. Нашият кмет ходи до общината, но там му казали, че в Бостина нямаме канализация. А ние от 40 години имаме канализация. След като разбрали, че имаме такава, отговорът бил, че няма пари. Чакат да пламне епидемия. Сутрин и вечер, когато се приберат хората от работа, целият път се покрива с отпадните води. Вонята стига чак до читалището. Не можеш да пресечеш улицата. Ходим за хляб до магазина, а колите ги разнасят навсякъде. Казват няма пари, а за Смолян има. Защо селата за управляващите сме второ качество хора”, ядосва се Лиляна Акташева. Според кмета Евтим Стойков  жителите са съгласни сами да си направят ремонта, но от общината да им осигурят материалите. Всички са притеснени от настъпващите горещини, защото вонята тогава ще е още по-голяма.

„Тази канализация е направена преди 40 години от нашите родители на трудови и доброволни начала, без проект. Всяка къща от тази махала е вързана в нея. Съответно и тогава не е издадена документално на ВиК и общината. Затова в общината казват, че в Бостина няма направена канализация”, разказа още Евтим Стойков.

Коментари

коментара

Реклама