Оставиха в ареста шофьора, убил 13-годишното момче в Златоград

1650
Шофьорът Любен Уйчев с адв. Кутрянски

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Людмил Уйчев от Мадан, който помете на тротоара 13-годишния Митко Крушков. Днес 56-годишният шофьор обжалва наложената от Смолянския окръжен съд мярка, като поиска по-лека. Апелативните магистрати обаче прецениха, че определението на първата инстанция е мотивирано и правилно. Според съдебния състав има реална опасност той да извърши друго престъпление.

Тежката катастрофа, отнела живота на 13-годишния Митко Крушков, стана във вторник в 17,10 часа на ул. „България“ в Златоград до хотел „Александър“. Пред погледа на майката, бащата и лелята микробус „Пежо боксер“ се качва на тротоара и помита детето с бясна скорост. Телцето му изхвърча на 4 метра и пада в тревата. Преди удара Любен Уйчев събаря един от знаците, а след това се врязва и в предпазната ограда на тротоара. Микробусът спира на 150 метра, а като доказателство за високата скорост, която може да се окаже доста над 100 км/час, остават километражът – засякъл на 90 км/час и оборотомерът – спрял на 6 000 об/мин. А ограничението в участъка, където има и надигната пешеходна пътека, е 40 км/час.

56-годишният Любен Уйчев е системен нарушител на правилата за движение. От 2000 г. до сега има 20 акта и 12 фиша за нарушения на пътя, повечето от които са за превишена скорост.

Според защитника адв. Георги Кутрянски обвиненият в причиняване на смърт по непредпазливост му споделил, че километражът и оборотомерът били повредени.

„Съжалявам много за това, което се случи. Съжалявам за детенцето, аз също имам три деца. Съжалявам, но това са нещата“, каза със сълзи на очи 56-годишният мъж в съдебната зала в Смолян.

Коментари

коментара