Осъдиха затворник, вкарал в общежитието на Герзовица боеприпаси

358
Снимката е илюстративна

39-годишен затворник бе осъден на три месеца при общ режим за притежаване на боеприпаси. Мъжът е спипан в затворническото общежитие на Герзовица на 2 януари около 17,00 часа. Същият ден той се завърнал от новогодишен отпуск. При извършена проверка на багажа на пловдивчанина служителите на общежитието открили два патрона – за автомат „Калашников“ и за картечница.

Затворникът се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата, което Районният съд в Смолян одобри и постанови двата патрона да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени. А. Д. бе осъден да плати разноски в размер на 70 лева.

Мъжът е стар познайник на органите на реда. В актива си има над 10 осъждания. Последната му присъда, която изтърпява в затворническото общежитие на Герзовица е от 2015 година на Пловдивския окръжен съд за извършени три грабежа. А. Д. се специализирал в кражби на дамски чанти.

Първата жертва е ученичка. Момичето се качило в автобуса, където крадецът задигнал чантата й, в която освен мобилният й телефон били учебник по биология, тетрадка и др. вещи. След няколко дни той издебнал жена, която слизала от автобуса, а в ръцете си носела чанти с покупки. Мъжът грабнал от рамото дамската й чанта, скъсал дръжката и побягнал. Не се смилил и на виковете на жената да й върне поне ключовете от дома й. Същият ден пред вход на жилищен блок попаднал и на третата жертва – отново жена, която обаче се борела дълго, за да запази чантата си. Въпреки това той надделял и взел вещите й. Присъдата му е 5 години и 8 месеца при строг режим.

Коментари

коментара