Осъдиха стоматологична клиника за изпусната зъболекарска скоба в гърлото на златоградчанка

1421
Снимката е илюстративна

Стоматологична клиника е осъдена за изпусната в гърлото на пациентка зъболекарска скоба. Делото е заведено от пострадалата жена в Районния съд в Златоград. С решение от края на миналия месец клиника „М3 ДЕНТ – Център за специализирана практика за извънболнична медико-дентална помощ“ ЕООД – София, бе осъдена да плати 1 000 лева за претърпени неимуществени вреди.

На 19 октомври 2018 г. 39-годишната Искра З. посетила кликата „М3 ДЕНТ“ с оплаквания за болки в лявата страна на челюстта. След преглед зъболекарят преценил, че ще трябва да бъде поставена под упойка, поради състояние на тревожност. В същият ден обаче нямало анестезиолог и манипулацията била отложена за три дни по-късно. На излизане от кабинета жената почувствала, че в гърлото ѝ има чуждо тяло. Обяснили й, че при извършване на манипулацията в гърлото й е изпуснато пръстенче, което не било опасно и щяло да излезе само. Искра обаче се притеснила и още на следващия ден посетила личната си лекарка. Предписана й била диета и е извършена обзорна рентгенография, от която се установило, че скобата се намира в корема ѝ.
Жената отправила покана до клиниката за извънсъдебно уреждане на отношенията между тях, със заплащането на парично обезщетение за причинените неимуществени вреди, но такова не било постигнато.

По време на делото не е имало представител на стоматологичната клиника и решението е постановено в тяхно отсъствие.

Освен обезщетението за претърпените неимуществени вреди, в резултат на противоправно поведение на стоматолога, клиника „М3 ДЕНТ“ е осъдена да заплати и законната лихва, както и 200 лева разноски по делото.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама