Общински служител на съд, скачал на полицаи

1248
Емил Пашов

Общинският служител Емил Пашов ще бъде изправен пред съда за хулиганство. Името на мъжа нашумя през със случая на 70-годишната Сирма Сиракова и 46-годишната й дъщеря Савка Асенова, чийто обор общината тръгна да събаря след десетки жалби от страна на съседа им Емил Пашов.

На 10 октомври м.г. заместник-кметовете Мариана Цекова и Марин Захариев, както и трима служители на Община Смолян посетили двете жени с предупреждение да започнат премахването на дървената барака, в която гледат крава, теле и юница. Там бил и Пашов, който работи като оперативен дежурен в Община Смолян. Мъжът сам повикал полицаи, за да принуди двете комшийки да премахнат обора. В знак на протест затворил с автомобила си и улица.

Около 12,00 часа пред къщата на Сирма Сиракова се събрало множество. През цялото време Пашов крещял и настоявал оборът на момента да бъде съборен. Скачал е на полицаите, ритнал и бутал единия от тях. Пречил на общинските служители да си тръгнат. Заканил се, че ще глътне ключовете на автомобила, ще се залее с бензин и ще се запали. Това принудило униформените да го задържат. Срещу охранителя в общината бе образувано бързо производство за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

Коментари

коментара