ОбС Смолян разглежда бюджета, заседанието остава скрито за гражданите

667

Започна сесията на Общинския съвет в Смолян. Първата точка от дневния ред е бюджетът на Община Смолян за 2018 г. Заседанието бе открито в отсъствието на двама съветника от ГЕРБ – Петър Мирчев и Мария Семерджиева. Председателят Димитър Кръстанов съобщи на колегите си, че двамата ще закъснеят, след което Ангел Безергянов – председател на групата на ГЕРБ, поиска точката за бюджета да стане последна. Предложението му обаче бе отхвърлено от мнозинството.

След като стана ясно, че дневният ред остава непроменен, кметът Николай Мелемов за първи път започна да чете докладната за бюджета с цел отлагане във времето на гласуването. Междувременно Мария Семерджиева пристигна и се присъедини към колегите съветници от ГЕРБ, а Димитър Кръстанов поднесе съболезнования към нея за смъртта на неин близък.

Заседанието на ОбС остана скрито за гражданите. От една година сесиите се предаваха онлай от „Еском“. Според медията обаче договорът им е изтекъл.  Преди това сесиите се предаваха по общинския радиовъзел, но и той вече е закрит.

Коментари

коментара