НАП Смолян събра над 208 000 лева от търгове

949
В ход са продажби на спа-център и фитнес зала намиращи се в комплекс Пампорово

Общо 47 търга с тайно или явно наддаване са провели служителите от офиса на НАП в Смолян за първите 6 месеца на 2019 г.  Събраните суми от продажби възлизат общо над 208 320 хил. лева. Сред по-големите продажби са група от поземлени имоти и сгради намиращи се в индустриалната зона на гр. Мадан, които са пласирани за над 130 хил. лева.

На тезгяха за публична продан вече са извадени и най-апетитните предложения за месец юли. Сред тях са спа-център и фитнес зала намиращи се в комплекс Пампорово. Наддаването ще започне на 15.07.2019 г.  с първоначални цени съответно 36 000 лв. и 54 000 лв.

От 10 юли стартира оглед на няколко МПС, в  добро състояние,  с първоначални цени от 256 лв. до 500 лв. Търгът ще се състои на 22.07.2019 г. в сградата на офиса на НАП в Смолян.  Колите са собственост на  дружество отказало да плати доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни и осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения към НАП  и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код /ПИК/  и с електронен подпис /КЕТ/ в Портала за е-услуги на НАП.

Коментари

коментара

Реклама