Наградиха двама достойни родопчани, помогнали за разкриване на престъпления

2200
Достойните родопчани Емилия и Иван

Емилия Кавалова от Смолян и Иван Иванов от Чепеларе бяха удостоени със званието „Достойни граждани“. Наградата – грамота и почетен плакет на Областната дирекция на МВР, бе връчена вчера от ст. комисар Николай Димов по повод празника на полицията – 5 септември. Емилия и Иван бяха наградени за многократно оказване на съдействие на органите на МВР в Смолян, свързано със съвместни действия по предотвратяване и разкриване на престъпления.

Емилия Кавалова получи плакет и грамота

„Искам да поздравя г-жа Кавалова и г-н Иванов за тяхната активна гражданска позиция. Според нас, когато има повече хора като тях, областта и България ще станат едно по-добро място за живеене. Ние сме свидетели през годините, че не всеки път представителите на гражданското общество подават сигнали и ни оказват помощ. Тези двама достойни родопчани го правят постоянно в продължение на години. Това са хора, с които можем да се гордеем и заради което им благодаря“, каза шефът на полицията ст. комисар Николай Димов.

Иван Иванов е убеден, че граждански дълг е на всеки да помага на органите на реда

Емилия Кавалова работи като диспечер в таксиметрова компания в Смолян. В продължение на години тя е помагала на органите на реда за разкриване на различни престъпления. Миналата година с нейна помощ е установено мулето, наето за извършване на крупна телефонна измама. Тази година тя отново помага на полицията при разкриване на убийството на затворника Георги Гривнев. „Съдействах за разкриване на убийството. Бях дежурна и мисля, че съм била полезна“, сподели Емилия. Чепеларецът Иван Иванов е системен администратор в „Пампорово“ АД. И той от дълго време оказва постоянна помощ на полицията в курорта. Под негово ръководство е цялото видеонаблюдение на дружеството. „Имаме много камери на различни места. Съдействам на полицията със записите, когато се наложи, или за разкриване на престъпление. Граждански дълг на всеки е да съдейства на полицията. Реално никой не е застрахован и може да му се случи нещо и ще иска бързо да му се реши проблемът. Имаме огромен брой охранителни камери и записи на различни случки – от кражби до убийство“, сподели Иван Иванов.

Шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов с началниците на РУ – Чепеларе Иван Славов и РУ – Смолян Костадин Бундов

Коментари

коментара

Реклама