Момичета мериха сили в турнир по футбол

93

Пет училища се включиха в Осмомартенски турнир по футбол за момичета. Срещите се играха миналия петък на Многофункционалната спортна площадка в Смолян. Умения с топката, ловкост и бързина демонстрираха ученички от училищата в Смолян и Смилян. Във възрастова група 5-7 клас на терена се изявиха отборите от ОУ „Иван Вазов” – Смолян, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Смилян и ОУ „Стою Шишков” – Смолян. При по-големите момичета в турнира се включиха футболистки от ППМГ „Васил Левски” и Езиковата гимназия в областния град.

Надпреварата бе много оспорвана и предизвика истински футболни емоции, стигна се и до дузпи. От публиката коментираха, че смолянските момичета играят с хъс за победа. На първо място във възрастова група 5-7 клас се класира отборът на ОУ ”Иван Вазов”, на второ – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Смилян, а на трето възпитаничките от ОУ „Стою Шишков”- Смолян.

При по-големите момичета, купата спечелиха футболистките от ППМГ „Васил Левски” –Смолян, а втори са отборът на Езиковата гимназия.

Наградите връчиха секретарят на община Смолян Момчил Николов и Мария Семерджиева, началник на РУО в Смолян. Те поздравиха футболистките и им пожелаха още спортни успехи. Момичетата получиха и цветя от Общинската оранжерия.
Идеята за турнира е на известната ни тежкоатлетка Даниела Керкелова, защото е доказано, че футболът е най-популярния спорт, а рядко се правят футболни турнири в женски формат.

Спортната надпревара се организира от община Смолян. Турнирът е включен в Спортния календар на общината за 2019 г.

Коментари

коментара