Младежи ловиха пъстърви на турнир в Девин

430
Младите риболовци показаха завидно майсторство

Деца и юноши мериха сили в състезание по спортен риболов на река Девинска. Надпреварите се проведоха през уикенда на вир до СПА хотел „Орфей“ в курортния град, зарибен предварително със 140 американски пъстърви. Състезателите бяха разделени в две възрастови групи – деца до 14 години, и юноши от 14 до 18 години.

Младият рибар Александър Кокутев от Девин също се включи в състезанието. Момчето успя да извади първата американка

Победител при по-малките стана 13-годишният Георги Седянков, който успя да извади с въдицата си 13 риби. Втори е Божидар Каров със седем уловени пъстърви. С по-една по-малко се записаха Панайот Панайотов и Димитър Арнаудов. Равният брой пъстърви наложи двамата да мятат допълнително въдиците, за да определят бронзовия медалист. Първи успя да улови риба Панайот, с което се пребори за третото място.

Състезателите бяха инструктирани преди старта на надпреварата

При юношите златото грабна 14-годишният Виторио Фъзлов със 17 уловени пъстърви. Втори, със 7 риби е Цветомир Краев.

За първите четирима състезатели в категория „деца“ бяха осигурени купи, медали и награди. В категория „юноши“ се класираха двама, които също бяха отличени с награди.

При децата 13-годишният Георги Седянков се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка

Състезанието, което е първо по рода си в Девин, бе организирано от Сдружението на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ – Девин, което извърши предварително зарибяване на участъка с пъстърва.

„Идеята на турнира е да се популяризира риболовния спорт в града, а и децата за малко да забравят за компютрите, смартфоните и таблетите“, каза секретарят на сдружението Владимир Пейков.

Коментари

коментара