Мелемов ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Смолян

1209
Николай Мелемов

Николай Мелемов ще бъде издигнат от ГЕРБ за кандидат за кмет на община Смолян. Това стана ясно снощи след заседание на Изпълнителната комисия на партията, на което бяха утвърдени кандидатурите й за кметове на областните градове в страната.

Тази номинация отваря възможността на Мелемов да стане първият кмет с три мандата в историята на Смолян. Това ще бъде неговото четвърто явяване на избори. Първият път през 2007 г. той спечели малко над 4000 гласа (21%), а Дора Янкова (БСП) победи на първи тур с над 10 000 гласа (51%). През 2011 г. той взе реванш срещу Янкова на втория тур с 53% след като на първия изоставаше с по-малко от процент. Мелемов спечели втория си мандат през 2015 г. още на първи тур с над 10 000 гласа (54%). Втори бе Стефан Сабрутев с наполовина по-малко гласове (27%).

Мелемов, който е областен координатор на ГЕРБ, бе номиниран за кандидат-кмет на събрание на местната организация на 8 август с пълно единодушие. Кандидатурата му бе издигната от зам.-кмета Марин Захариев и бе посрещната с бурни аплодисменти, а при гласуването получи 56 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“. За другия номиниран – председателя на Общинския съвет Данчо Киряков, вота си дадоха само 5 души, 1 бе „против“, а 50 се въздържаха.

Коментари

коментара

Реклама