Мелемов пак оттегли докладната за Общински футболен клуб

816

След близо два часа дебати и изказвания на съветници, родители и футболни деятели, кметът Николай Мелемов за втори път оттегли докладната за създаване на Общински футболен клуб „Родопа-Смолян 2018”. Дори и обещанието, че няма да се плаща такса и да има смяна на треньори, родителите отхвърлиха категорично идеята да се започне от „нула“ да се гради детско-юношеска школа под името ОФК „Родопа-Смолян 2018“.

Още в началото кметът Мелемов хвърли ръкавицата към общинския съветник от КРОС и председател на ФК „Родопа Смолян“ Валентин Кюлхански, като съобщи, че клубът, който е лидер в междуобластната група, е потънал в дългове. „Клубът няма никакви задължения към днешна дата и до момента сме се справяли със ситуацията, ако искаме нещо да надграждаме, тогава сме идвали в общината да търсим помощ. Перфектно сме се справяли с детско-юношеската школа. Голяма лъжица е мъжкият отбор“, обясни Кюлхански.

„Не мога да разбера как Общинският футболен клуб е включен в първенството и вече играе официални мачове, а в същото време такова „животно“ в правния мир няма“ , попита общинският съветник от КРОС Кирил Хаджихристев. След него и Филип Топов поиска да разбере кое лице е подписало заявлението до БФС да бъде включен нерегистриран тим в надпреварите. „Има правилник за статута на българските футболни клубове. Условията за реда за участие в състезание. Изискват се над 15 документа за регистрацията. За два дена обаче този клуб го пускат да се състезава. Тази община се управлява непрозрачно. Създава се впечатление че има скрито покрито“, допълни Филип Топов. Отговор обаче никой не даде.

„Решили сме да правим нещо, но го правим така да се поражда конфронтация и да се създава напрежение. Притеснен съм от няколко неща – има една функционираща структура футболен клуб, а в момента се цели създаването на общински. Създава се друго юридическо лице с нестопанска цел., като в т. 1 от учредителния протокол пише – „развиващо дейност в частна полза“, а не в „обществена полза“, посочи и Димитър Кръстанов (БСП).

От името на родителите на трениращите деца се изказа Росица Данчева, която каза: „Против сме създаването на нов футболен клуб. Това ще доведе до разединение на децата и конфликти между тях.Нека в клуба влязат представители на общината, родители. Призоваваме ви решенията да бъдат изцяло в полза на децата и спорта“.  След нея и други родители взеха думата, като всички от тях бяха категорични, че „има изградена къщичка, защо трябва да се гради нова, а тя не се разшири и надгради“.

„Оттеглям докладната. Не е дошло времето, но никакви задни мисли нямах. Ще я оттегля защото има съмнение, че се прави с някаква задна цел“, каза накрая кметът Николай Мелемов.

Коментари

коментара