Мечка с малки изскочи пред колата на 19-годишния Синан

6842

Мечка с две малки мечета изскочи пред колата на 19-годишният Синан Караисеинов от Мадан. Младежът се прибирал от Смолян към дома си снощи. Към 23,30 часа, точно преди табелата на село Равнища, пред колата му се появили три силуета. „Първоначално помислих, че са кучета, но когато приближих видях мечката с малките мечета“, разказа Синан. При вида на колата и фаровете мечетата избягали встрани. Голямата мечка обаче започнала да бяга пред автомобила. „В един момент тръгна да се качва по скалите, но не успя. През това време мечетата я следваха встрани на пътя, и тя заедно с тях се отправиха към реката. Беше интересно. В началото не ми беше страшно. Аз бях защитен в колата. Но когато се замислих, какво може да стане, ме хвана страх“, разказа още младежът.

До сега Синан е виждал мечка само в зоологическа градина. Надява се да не му се налага отново да има среща с нея. Младежът се обърна към всички, които ходят в гората, да внимават и да си имат едно наум.

Синан Караисеинов е завършил тази година ПГ „Васил Димитров“ в Мадан. Работи като сервитьор в комплекс в село Средногорци.

 

Коментари

коментара