Мъж пострада при пожар в Устово, издирват приятеля му

3094
Пушекът бълваше постоянно от постройката, в която живеели двамата мъже.

Мъж пострада леко при пожар в промишлената зона на смолянския квартал Устово. Клошарят на име Кольо е с малки изгаряния по ръката и обгазяване.  Той е бил с приятеля си Митко, от който засега няма следа. Кольо бе прегледан от пристигналия на място екип на Спешна помощ, превързан и освободен.

Сигналът за огъня е подаден към 15,00 часа днес.  Пожарът станал в тухлени бараки срещу бившото предприятие „Комуна“. В една от стаите живеели двамата мъже. Станало им обаче студено и решили да запалят огън в една тенекия. Митко се заел с топлото, а Кольо отишъл да купи цигари. Когато се върнал видял, че всичко е в пушек и пламъци.

Кольо говореше несвързано и се вайкаше, че няма къде да живее.

„Митко бутнтал тенекията и всичко пламнало. Тук живях, сега няма къде да живея. Не знам къде е Митко“, нареждаше Кольо, който беше видимо пиян.

Пожарникарите успяха да потушат пламъците и за щастие не откриха вътре 51-годишният Митко. На мястото на пожара бе и брат му, който със свито сърце чакаше огнеборците да направят оглед в бараката. „Живея в блоковете отсреща и видях пушека. За това дойдох да видя какво е станало. Не знам сега къде да търся Митко“, разказа мъжът. По негови думи брат му не страда от заболяване, но обича да си пийва.

Елена Павлова

Коментари

коментара