Мъж е със счупена ръка заради необезопасена шахта

2672
Христо Трендафилов е с гипсирана ръка до лакътя

39-годишен мъж от Смолян пострадал, след като велосипедът му попаднал в необезопасена шахта на пътното платно. Инцидентът станал на 1 април между 15,00 – 15,30 часа на ул. „Стою Шишков“ в кв. Устово, в района срещу Автогарата. Христо Трендафилов карал колелото си , когато гумите попадат в необезопасени отвори на шахта.

Шахтата, която се оказала фатална за велосипедиста

„Едната гума на велосипеда влезе между отворите и ме преобърна. Аз паднах на пътя и почувствах огромна болка. Изправих се и тръгнах, като бутах колелото. На помощ ми се притече едно познато момче, което ми помогна да стигна до болницата. За жалост нито един шофьор не спря, за да ми помогне. Профучаваха с колите около мен, макар да виждаха, че съм паднал“, разказа Христо.

Гумата на колелото попаднала в един от тези процепи

Христо бил приет в Спешно отделение и прегледан. Направена му е и рентгенова снимка, която показала счупване на долния край на лъчевата кост на ръката. Травматолог от смолянската болница извършил гипсирането на ръката и мъжът е освободен за домашно лечение. Издаден му е и болничен лист. Сега му предстои да бъде в гипс 35 дни.

Христо алармира и за други опасности на пътя. Снимал е тази дупка се намира на ул. Кольо Шишманов в Смолян

39-годишният смолянчанин обича да кара колело и не за първи път попада в капани на пътя. „В Смолян няма нито една велоалея, нито велопарк, където човек може да практикува хобито си“, гневи се Христо Трендафилов. На 11 септември 2014 година той отново става жертва на необезопасени шахти на ул. „Петър Берон“ в Смолян на обходния път. Още тогава Христо алармира и помоли общината да си свърши работата в най-скоро време, да не се стига до по-сериозни инцидент. „Целият град е осеян с препятствия за велосипедистите. Освен шахтите има и много опасни дупки.

Коментари

коментара

Реклама