Мъж е наръган с нож в Смолян

5265
На това място е станало нападението

Криминално проявен наръга с нож 37-годишен мъж в Смолян. Пострадалият е Фидан Манев.

Вечерта Фидан е бил на амфитеатъра на НЧ „Балкански просветител” в квартал Райково. В компанията присъствал и Александър Добрев, с прякора Кирпича– на около 40 години, който има в актива си присъди за кражби. Мъжете били солидно пийнали и между тях избухнал скандал. Александър наръгал Фидан с нож в областта на корема.

На място пристигнали полицаи и криминалисти. Извършен е оглед. Нападателят е задържан, а пострадалият отведен в смолянската болница, където обаче отказал да бъде прегледан.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Днес на Фидан Манев му е извършен допълнителен преглед. На този етап няма опасност за живота му.

„Докладван ми е случая, дал съм указания – разпоредил съм да се извършат процесуално следствени действия. Извършено е освидетелстване на пострадалия”, каза говорителят на Окръжна прокуратура Недко Симов.

Предстои отново да бъдат разпитани всички, които са били в нощта на нападението, защото вечерта те не са били адекватни. Ще се прецени в последствие дали ще се поиска някаква мярка на Александър Добрев. Към момента той не е привлечен като обвиняем.

Елена Павлова

 

 

 

 

 

Коментари

коментара