Куче от Старцево стана шампион в международен турнир за гончета

1779
Шампионът Рино със стопанина си Александър Бодуров

9-годишният Рино със собственик Александър Бодуров от Старцево стана шампион в международен турнир за гончета. Състезанието се проведе на 7 април на полигона в кърджалийското село Черноочене. В надпреварите участваха 54 гончета от България, Гърция и Турция.

Класиралите се от първо до шесто място получиха купи. Стопанинът на Рино Александър е най-отпред, на Боби – Ваклин Мусков, е вляво

Ловно-рибарското дружина „Фабрика“ – село Старцево, се състезава с три кучета, съобщи председателят Сергей Тодоров. Шампионът Рино, който е лудогорско гонче, събра 173 точки. На 6-то място се класира Боби със собственик Ваклин Мушков и 159 точки. Третото куче от Старцево – Пирин, със собственик Димитър Читаков е на 26 място. В състезанието участваха Хубен Суров от Баните с куче Мурат – 153 т., Роман Молов от Смолян с куче Гари – 133 точки и Михаил Котлийски с Чакал – 125 точки.

Рино в действие

„Надпреварата беше много оспорвана. Всеки бе пристигнал с най-доброто, което има. Наши кучета участваха за първи път. Макар и да не са тренирани да търсят диви прасета в полигон, те се справиха блестящо. На шега решихме да се включим в състезанието и успяхме да се качим на най-високото стъпало на стълбичката. Беше прекрасно. Ловците от Турция пристигнаха с голямо самочувствие, държаха се надменно, но си тръгнаха с наведени уши“, разказа Сергей Тодоров.

Ваклин Мусков с гончето Боби

Коментари

коментара