Кметът на Златоград с приз от Синдиката на българските учители

165

За втори път Община Златоград е отличена от Синдиката на българските учители, тази година в категорията за „Най-добър социален партньор – кмет”.

Церемонията по награждаването се състоя в София, по време на заключителния етап на националните конкурси на Синдиката на българските учители, на 14 декември.

От Област Смолян наградени бяха Здравка Ефремова – председател на ОбКС на СБУ Златоград, в категория „Синдикалист на годината”. Лиляна Балийска – Директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Смилян, Община Смолян бе отличена в категория „Най-добър социален партньор – директор”. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев взе приза за „Най-добър социален партньор – кмет”. Отличията бяха връчени от Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, проф. д-р Янка Такева – Председател на СБУ и Пламен Димитров – Президент на КНСБ.

Кметът Янчев изказа своите благодарности за полученото отличие и сподели, че в действията си местната власт в Община Златоград винаги е била водена от това, да бъде създадена модерна среда за образование, обучение, работа и спорт за жителите й, с което се допринася за отличните резултати, които постигат децата. Образованието е най-важната стъпка към личния успех и развитието на родното място.
Община Златоград реализира множество проекти във всички учебни заведения на територията на общината, с което се укрепи социалното сътрудничество между институциите.

В началото на тази седмица в Златоград бе организирана среща-коктейл между местната власт и бизнеса. Кметът Янчев сподели с гостите постигнатите резултати на Община Златоград за 2018 г. Година, в която бяха реализирани енергоефективни мерки, обновени многофамилни жилищни сгради, обновени четири обществени сгради, ремонт на покрива и санитарните помещения в ДГ „Радост”, гр. Златоград, подменена бе дограмата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Долен, подобри се общинска инфраструктура. Според него успешното партньорство между бизнес и местна власт е ключът към просперитета и постигане на положителни и устойчиви резултати за общината ни.

На срещата, изпълнителният директор на Местната инициативна група Кирково-Златоград Пламен Чингаров, запозна присъстващите с практическото изпълнение на Стратегията за водено от общността местно развитие. МИГ подпомага земеделски производители, физически лица, фирми, сдружения, читалища и местни власти от Община Златоград и Община Кирково в процеса на подготовка, одобрение и изпълнение на проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” и Програма за развитие на селските райони. Общият бюджет на стратегията по всички мерки за подпомагане е в размер на 6 376 908 лева, а срокът й е до 2020 г.

Коментари

коментара