Кметът на Неделино урежда съграждани със санаториум в Рудозем

2668
Кметът Боян Кехайов изпраща първата група от 15 желаещи за рехабилитация в Рудозем.

Кметът на Неделино Боян Кехайов изпраща свои съграждани на рехабилитация в Рудозем. Инициативата е на самия Кехайов, който поддържа добри взаимоотношения с ръководството на Специализираната болница за рехабилитация „Родопи“. Здравното заведение предоставя както безплатно лечение на неделинци, така и безплатен транспорт до миньорския град.

„В Неделино нямаме болница и отиването на хората в Рудозем е една възможност те да получат рехабилитация и физиотерапия в специализираното заведение, което разполага с последна дума на техниката за лечение на няколко типа масови заболявания – травматологични, неврологични, възстановяване след прекарани инфаркти на миокарда и инсулти, поражения върху централната нервна система. Общината не е ангажирана финансово, единственото, което правим е да организираме хората и да ги изпратим“, каза кметът Боян Кехайов.

Престоят в болницата е една седмица. На 15-ти януари замина първата група от 15 жители на Неделино. На 22-ри януари ще заминат още 19 човека. Поради големия интерес са обявени още три дати – 24, 29 и 31 януари.

Единственото, което желаещите трябва да направят, е да получат от личния си лекар Направление №3, обясниха от Общината.

Коментари

коментара