Кирил Асенов ще отговаря на всякакви въпроси за „Перелик“ на публична среща

2559

„Вие питате. Кирил Асенов отговаря.“ Това ще е мотото на публичната среща, която инвеститорът в СТЦ „Перелик“ и собственик на „Арексим инженеринг“ Кирил Асенов, организира в залата на Планетариума в Смолян в понеделник от 18.00 часа. Афиши с покани за събитието са разлепени не само в Смолян, но и съседни населени места. Причината да поканя гражданите и журналистите на тази среща е заради редица въпроси, поставени в публичното пространство в последно време, каза пред „Отзвук“ Кирил Асенов.

„Аз съм готов да предоставя всички факти и документи по темата „Перелик“. Каня лице в лице всички, които имат възражения, притеснения, несъгласия и страхове на открита дискусия“ – добави бизнесменът. Специални покани той е отправил до кмета Николай Мелемов, главния архитект на община Смолян, общинските съветници, РИОСВ, ДНСК и останалите институции, които са издавали разрешителни и са извършвали проверки, свързвани със строителството там.

На 4 септември кметът на Смолян Николай Мелемов разпореди спешна проверка на строителството на две селскостопански сгради в района на Перелик, чийто инвеститор е дружеството „Перелик инфраструктурна компания“ АД, в което съдружници са Кирил Асенов с 65% и Община Смолян с 35% от капитала.

Кирил Асенов

„Целта на днешната проверка е да се провери това, което излезе по медиите, че незаконно се строи на Перелик и затова всички институции, които са ангажирани с опазване на околната среда, са тук. Всички дойдохме да видим какви са действията, които се извършват на връх Перелик.“ – каза по време на проверката зам.-кметът Марияна Цекова.

Причина за проверката се оказа пост на Татяна Фачикова (зам.-кмет на Смолян през 90-те години) във Фейсбук „ПЕРЕЛИК – НАТУРА 2000- СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА“. Призовавам кмета на Община Смолян – г- н Николай Мелемов, призовавам прокуратурата, призовавам ДНСК и всички контролни органи да проверят законността на строежите на Перелик. Колко строежа са разрешени на Перелик????? и защо????????“

ПЕРЕЛИК – НАТУРА 2000- СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА Тъжно и грозно!!!!! Безсилни ли сме, хора? На Перелик – мястото , наричано…

Публикувахте от Tatiana Fachikova в Неделя, 1 септември 2019 г.

 

Коментари

коментара

Реклама