Казан за ракия предизвика взрив на газова бутилка и пожар

1303
Служители на ЕВН бяха на мястото на пожара.

Казан за варене на ракия предизвика взрив на автомобилна газова бутилка и пожар в Смолян. Инцидентът станал вчера сутринта в горната част на улица „Младост“ в областния град в незаконна барака над гаражи до блок „Острица“. По това време собственикът на постройката варял ракия. В помещението, пригодено за ракиджийница, имало още две 20-литрови бутилки с газ за бита и за кола.

В 8,50 часа се чул страхотен взрив. 40-литровата автомобилна газова бутилка прелетяла 10 метра и според очевидец за малко не убила мъж, който се намирал по това време пред гаражите. Взривът й се чул надалеч и стреснал живеещите наблизо смолянчани. Бутилката, която била пълна с газ, паднала на улицата до жилищния блок.

От взрива лумнал пожар в една от незаконно построените бараки. Под нея се намира хранителният магазин на фирма „Росица 59“ на Сашо Кадиев. 67-годишният мъж бил в магазина, когато чул страшен шум. „Не знам какви поражения има вътре от гасенето на пожара. Още не съм влизал“, каза Кадиев, който беше видимо уплашен. На мястото на инцидента имаше полиция, бяха се събрали и десетки живущи в района, които наблюдаваха действията на пожарникарите. Към 10,00 часа пожарът бе загасен. Екипи на пожарната бяха на място и изхвърляха и гасяха тлеещите дъски.

След избухването газовата бутилка изхвърчала на около 10 метра и паднала до жилищния блок.

Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Районното управление на МВР за изясняване причините за възникване на пожара. От пожара са унищожени дървен материал, автомобилни гуми, казан за варене на ракия, две газови бутилки за бита и една за автомобил“, съобщиха от пресцентъра на полицията. Предполагаемата причина за инцидента е, че той възникнал от казана за ракия. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментара