Изправиха пред съда баща и син от Рудозем за кърваво убийство

3056
Бащата Севдалин (вляво) и синът му Марин пред съда в Пловдив. Снимка: 24 часа

Тръгна делото срещу Севдалин Боюклиев и синът му Марин от Рудозем, обвинени в кърваво убийство на съдружник. Днес в Окръжния съд в Пловдив се провежда разпоредителното заседание. 27-годишният Марин поиска делото да се гледа по съкратения ред, без разпит на свидетели, като признава фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. 48-годишният му баща обаче настоява процесът да се проведе по общия ред.

Севдалин и Марин са обвинени, че умишлено са убили по особено мъчителен начин и с особена жестокост 47-годишния Венцислав Младенов от София.

Кървавото убийство стана на 21 март м. г. в ресторант в Нареченски бани. Венцислав и Севдалин били съдружници, държали заведение в центъра на селото. 47-годишният софиянец се усъмнил, че бащата и синът пипат от оборота. Между тях избухнал скандал за пари. Двамата се хванали за гушите, намесил се е и Марин. Бащата и синът повалили жертвата си на земята – ритали го и го удряли. С подръчни средства –  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да му нанасят удари. След като установили, че е починал, двамата обвиняеми увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. Напъхали тялото в пластмасов кош и го изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км в района на село Хвойна в река Чепеларска.

На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествието, от вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития мъж.

Севдалин Боюклиев е от рудоземското село Грамаде и преди доста години се преместил да живее със семейството си в Крумово. След намиране на тялото на съдружника бащата и синът са задържани с постоянна мярка „задържане под стража“.

Елена Павлова

Коментари

коментара

Реклама