Граждани спряха асфалтиране на улица, искат проект

788
Работници на "Еко традекс груп" подготват улицата за асфалтиране

Жители на квартал Устово спряха асфалтиране на улица „Кирил Маджаров“. Смолянчани настояват да се направи проект, с който да се направи качествен ремонт и да се спре наводняването на къщите им. Само преди седмица след поредната им жалба зам.-кметът Мариана Цекова разпореди спиране на дейностите в проблемния участък и обеща, че ще бъде направен проект, какъвто в момента няма. В събота по обяд обаче работници на хасковската фирма „Еко традекс груп“ започнали да подготвят трасето за полагане на асфалт. Хората реагирали гневно, събрали се пред домовете си и успели да попречат на работниците. След разговор между техническия ръководител и инж. Мариана Цекова, работниците преустановили дейност.

Хората бурно реагирали, когато разбрали, че строителните дейности на трасето не са замразени

Днес живеещите на ул. „Кирил Маджаров“ изпратиха шеста жалба до Община Смолян с надеждата, че ще бъдат чути.

„За пореден път се молим на ръководството на Община Смолян да реши проблемите с улица „Кирил Маджаров“№14,16,18. Част от вас сами чуха обещанието, дадено на 4 юни за спиране на работата на улицата ни.Повярвахме и този път, но до 09.06.2018г., когато фирмата пристигна отново, не за да поправи разрушените тротоари – както обеща г-жа Цекова, а да асфалтира улицата частично. Но докога? Трябва ли да дежурим на пътя, за да се изпълни даденото обещание. Предлагам да ни издействате служебен отпуск, защото ще пазим общинска собственост, за която ще се плащат излишно пари, които са наши и ваши“, пише в жалбата на смолянчани. Те настояват да се вземат незабавни мерки, в противен случай ще ще излязат на протест.

При всеки дъжд пътят към Четвърто основно училище „Стою Шишков“ се превръща в язовир. Улицата е основна артерия, по която се придвижват учениците и неведнъж децата и родителите им са се чудили как да „преплуват“ образувалото се огромно езеро.

При всеки дъжд улица „Кирил Маджаров“ се превръща в язовир

Асфалтът е компрометиран и на множество места е напукан – с много процепи. Отводнителните шахти от двете страни на църквата „Св. Богородица“ са запушени. При всеки по-силен дъжд избите на къщите под църквата се наводняват. Пред входните врати тече река от вода, която буквално извира от подпорната стена на улицата. Живеещите в района са притеснени, че постоянната влага подлага на опасност и домовете им.

Коментари

коментара