Динко Хаджиев е единствен кандидат за шеф на Районния съд в Златоград

1782
Сградата на съда в Златоград

Бившият шеф на Районния съд в Мадан Динко Хаджиев е единствен кандидат за председател на съда в Златоград. Срокът за подаване на документи изтече в петък. Очаква се Висшият съдебен съвет да обяви дата за избора на председател.
Мястото се оваканти през юни миналата година, след като шефката Ирина Кюртева бе преместена да работи като съдия в Административен съд София – град. От тогава до сега изпълняващ функциите административен ръководител в Златоград е Динко Хаджиев. Половин година заедно с него работеше и съдия Веселина Димчева, но в началото на т. г. тя бе командирована в Софийски районен съд.

Кандидатът за поста председател Динко Хаджиев е започнал работа в съдебната система като съдия-изпълнител в Мадан през 1998 г. Две години по-късно е назначен за районен съдия, а от 2004 до 2014 е председател на Районен съд Мадан. За образцово изпълнение на служебните задължения е награждаван с решение на ВСС.

„Имам желание да продължа да работя в съдебната система, за да се усъвършенствам, черпейки от добрите практики на колегите си и се надявам, че и с моите знания и умения ще допринасям за развитие на системата“, мотивира в концепцията си пред ВСС кандидатурата си съдия Хаджиев.

Миналата година ВСС обяви конкурс за избор на шеф на Златоградския районен съд. Единствен кандидат тогава беше Сунай Осман, който караше втори мандат като председател на Районния съд в Ардино. През октомври, след бурни дебати, продължили близо час, магистратите не допуснаха до изслушване Осман. С 8 гласа „за“ и 5 „против“ ВСС прие решение на Комисията по атестиране и конкурси, с което се отменя акта за допускането му до конкурса. Така ВСС се обяви против създаване на служебна номенклатура.

Коментари

коментара