Девинчанин стана първи на Международен турнир по улов на пъстърва на Въча

1579
Победителят Тодор Костадинов.

Девинчанинът Тодор Костадинов стана първи на големия международен турнир по спинингов риболов на пъстърва „Михалково Trout Cup 2017”. Състезанието се проведе на река Въча през уикенда. Участие в надпреварата взеха 34 риболовци от България, Сърбия и Македония. Те показаха уменията си в първото издание на турнира, който мина при отлична организация и изключителен феърплей.

Тодор Костадинов е бронзов медалист от световното първенство преди две години. Той е член на Ловно-рибарско дружество „Девин“. По време на надпреварата Костадинов успя да удържи първото със секторни победи и в трите манша, съобщиха от bigfish.bg. Втори завърши Петър Лаков – Платиката, а третата награда отиде при сръбския колега Дарко Пертот. Челната шестица допълниха Васил Шигерминов, Любомир Бояджиев – син на треньорът на националния отбор Борис Бояджиев, и Иван Камберов. В престижния топ 10 успя да се класира и един от най-малките участници Коко Якимов, който по време на състезанието навърши 16 години.

Турнирът беше организиран от най-титулувания ни спинингист Георги Гетов от Девин, който не взе участие в състезанието, а се ангажира с цялото провеждане на „Михалково Trout Cup 2017”. За ловене бяха пуснати общо 1700 пъстърви. Според въдичарите риболовът не бил лесен, а рибите – много хитри. Допълнителна трудност създало и неравномерното подаване на вода от язовир „Цанков камък” и движението на нивото на реката през деня. Състезателите извадиха общо 558 пъстърви с блесни, воблери и силиконови примамки.

Освен Коко Якимов, много добри умения показаха обещаващите таланти Алекс Карабиберов от Девин и Ранко Вукмирович от Сърбия, който е най-младият участник – нна 14 години.

Снимки: Станил Йотов

 

Коментари

коментара

Реклама