„Детската полицейска академия“ прие 26 ученика

369

За поредна година стартира обучение на младежи в рамките на „Детска полицейска академия“. Днес в 14.00 часа директорът на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов откри  инициативата за учебната 2018/2019г. Академията ще обхване 26 ученика от деветите класове на  СУ  “Св. св. Кирил и Методий” Смолян.

Основните задачи, при провеждането на занятията ще бъдат утвърждаване на ценностно отношение на младите хора към закона и законосъобразното поведение. В това число те ще имат възможност да се запознаят с функциите на основните звена в МВР, както и да развият умения да работят в екип. Под формата на ролеви игри, насочени към формиране на негативно отношение към правонарушенията и правонарушителите сред обществеността и особено в училище, младежите ще се научат как да реагират в критична ситуация. Наред с това, те ще придобият умения и навици при вземане на решения, касаещи личната им безопасност.

„Детска полицейска академия“ се провежда  19-та поредна година и в нейните рамки стотици младежи от различни училища в гр.Смолян са придобили  навици и умения за безопасно и законосъобразно  поведение. 

Коментари

коментара