Деца пълнят дупки в Смолян, за да могат да карат колела

1408

Деца стартираха акция за пълнене на дупките на ул. „Оборище“ в смолянския квартал Устово, за да могат да играят спокойно. Пътят е в окаяно състояние, колело не може да се кара, най-малките се спъват и падат в ямите, а шофьорите пропадат с колите си в дупките.

„От градината на един мой приятел взехме пясък и решихме да го сложим в една от дълбоките дупки. Повечето ни коли се удряха, малките деца като тичат и падат в тях, не можем да си караме колелата. Баща ми ми даде торба с цимент, един съсед ни обясни как се прави сместа, взехме от домовете си инструменти и започнахме“, разказа 13-годишно момиче. Тя, заедно с още 7-8 от децата в махалата се заели с ремонтните дейности. Съсед, вещ в строителството, им обяснил пропорцията – 2 части пясък, една част цимент и толкова вода. Друг комшия пък им дал основният материал – торба с цимент, и така децата по цял ден се борят с лошото състояние на пътя, подкрепяни от възрастните. Строителните материали малчуганите превозват с камионче.

На улицата играят над 15 деца. Те нямат друга алтернатива и единственото място да се събират е на пътя.

„От Община Смолян ни обещаха, че улицата ще се оправи с втория воден цикъл, ама него го чакаме от пет години. Асфалтът е в ужасно състояние. Положен е преди 44 години от нас самите, с наши средства и труд. От тогава ремонт не е правен. Цялата улица е напукана и водата се просмуква в приземните ни етажи, които са пропити с влага. През 2016 година от Община Смолян запълниха една голяма дупка, като обещаха, че на следващата година започва водният цикъл и тогава ще има цялостен асфалт. Вече сме 2018 г. и никакви дейности не са започнали. Една част от улицата е черен път, там никога не е полаган асфалт“, разказа пред репортер на „Отзвук“ бабата на едно от децата. Жената похвали децата и укори общинската управа, която не полага грижи за инфраструктурата в града.

Коментари

коментара