Ден на отворените врати във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски”

215
Физико-технологичният факултет към в Смолян

На 11.04.2019 година във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” се проведе Ден на отворените врати. Преподаватели и студенти на Факултета посрещнаха в сградата на база Смолян ученици от училищата в гр. Смолян.

Посетителите посетиха обновените лаборатории по компютърни мрежи, по програмиране на CNC и CNC машини, по транспортна техника и др. Бяха демонстрирани процесите от проектирането на детайли с помощта на CAD/CAM програмни продукти до изработването на готово изделие с машина с цифрово програмно управление. Интерес предизвика и работата на сензор-тренера с програмируем логически контролер, с помощта на който се изследват различни величини и се осъществява дистанционно управление и мониторинг през Интернет пространството.

„Това е един трамплин към навлизането на 5G технологиите в глобален мащаб и комуникациите между различните видове устройства“, обясни  доц. д-р Слави Любомиров, ръководител на катедра „Електроенергетика и комуникации“.

„В последните години материалната база на факултета се осъвремени благодарение на работата на преподаватели и студенти по проекти“, добави той. Учениците наблюдаваха още задвижване на двигател с вътрешно горене, изследване с многофункционален макет по електроника,  и др.

Доц. Слави Любомиров по време на демонстрациите в Деня на отворените врати

Младите хора получиха подробна информация за специалностите, по които се обявява прием за академичната 2019/2020 година. Те са актуални, съобразени с нуждите на трудовия пазар. Присъстващите се запознаха с възможностите за прием и важни срокове.

Кандидат-студентска информация може да се намери на специализирания сайт на Физико-технологичния факултет http://pu-ftf.eu/ и в кандидат-студенския справочник на Пловдивския университет.

Коментари

коментара